divendres, 12 d’abril del 2019

Deures i sistema educatiu

La societat espanyola està molt mal acostumada a un sistema educatiu on el professorat imposa una barbaritat de deures amb l'excusa que ajuden a repassar i on l'alumnat és sotmès a fer-los per obligació. És cert que aquests  podrien arribar a ser útils en algunes assignatures com matemàtiques, química i valencià, que es basen en practicar i practicar, sempre que siguen amb moderació. Però en història, biologia o d'altres, aquest mètode queda invàlid, és a dir, inútil. En aquest cas seria més efectiva la lectura constant de textos i llibres relacionats amb els temes i no el constant deure on cal redactar mitja pàgina per exercici. A veure, senyors professors i sistema educatiu, vostés creuen que no necessitem temps lliure que prenen la decisió d'ofegar-nos amb deures?La majoria dels adolescents tenim diverses extraescolars setmanals que volem practicar i que milers de vegades debem abandonar per l'abús d'aquests. Açò hauria de començar a canviar i intentar prendre exemple dels països nòrdics on el sistema educatiu és molt més avançat quant a activitats, deures i exàmens. A Suècia, per exemple, els deures i els exàmens no són comuns, ja que tot està basat en projectes duts a terme a classe, on espremen  l'energia de l'alumnat, fent-los treballar, creant en ells ganes de ser emprenedors i independents, i amb l'objectiu que quan marxen de l'escola puguen gaudir del temps lliure amb altres extraescolars. Aquestes són les mesures que s' haurien de prendre en Espanya, ja hi ha prou, per favor!
En definitiva, els deures en la seua majoria són innecessaris i és evident. Existeixen milers d'alternatives com realitzar treballs grupals per treballar les mateixes matèries, aprenent-se de memòria diversos temes i exposant-los a classe, sotmetent-se a exàmens orals mitjançant conversacions confortables entre alumnes i professors, o simplement incentivant la lectura.


1 comentari:

  1. Molt bé, Helena. Una reflexió completa i ben argumentada. Només has de corregir les errades i afegir una foto.

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...