divendres, 26 d’octubre del 2018

Què és la vida?



  
Què és la vida? És un terme una miqueta difícil de respondre perquè depèn de diversos punts de vista. Primer, vaig a definir el concepte de vida segons la meva opinió i després els tres punts de vida.
Resultado de imagen de personas reflexionando
El concepte de vida és complicat de definir, ja que depenent de la disciplina en la qual ens situem seran obtingudes diverses respostes, que poden resultar fins a antagòniques entre si. 

Des de la biologia, es defineix a la vida com la capacitat de nàixer, respirar, desenvolupar-se, reproduir-se, evolucionar i morir. A més per a considerar que hi haja vida des d'aquesta òptica, és necessari que hi haja un intercanvi de matèria i energia.

Des de la física, pot ser entesa com el temps que duren les coses o bé com la fase evolutiva, és a dir, que els estels tenen vida, cosa que resultaria incompatible des de la biologia.

Des de la filosofia,  és difícil de definir, ja que depenent del filòsof i el corrent que s'analitze, la resposta que s'obtindrà serà diferent. Trobem filòsofs en contra de la distinció feta entre “cos i ànima” o “raó i cos”. Per a altres filòsofs, la vida és un conjunt d'experiències. Dins d'aquesta concepció* la vida no pot ser entesa per les altres disciplines ja que és alguna cosa que esdevé, li succeeix als éssers vius,* és per açò que no pot ser definida exactament.







Fonts:
https://concepto.de/vida/
https://www.softcatala.org/traductor/



Act 11 Pg.23, Valencià, 4T d'ESO
Zarama J

1 comentari:

  1. Jorge, el títol inclou text que no toca; no pots posar-ne un altre dins el text. L'extensió de l'entrada era de 100 paraules i s'havia d'acompanyar d'una foto i la referència de tres fonts consultades (incloent tota la info i la data de consulta) A part d'això, el text al primer paràgarf conté dos fragments que no s'entenen; al llarg de la resta dels paràgrafs també hi ha expressions que no encaixen.

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...