dimecres, 14 de novembre del 2018

La meua estada a Irlanda (1r capítol)

Sóc Pablo Fuentes i estudie al Ferrer i Guàrdia, però aquest any estic estudiant el primer trimestre a Irlanda.
Estic vivint amb una família que m'acollix durant la estada al poble de Fermoy, un poble d'uns sis mil habitants al sud d'Irlanda. No és massa gran però té pubs, farmàcia, piscina, gimnàs i equips de futbol, de rugby, de gaèlic, hurling..., és com un petit barri de València amb tots el serveis bàsics, i està sempre ple de gent als carrers. Solament hi ha tres instituts al poble (un mixt, un de xiques i un de xics) i tots els adolescents es coneixen entre ells. La gent ací és molt agradable i són molt educats; per exemple, sempre cedeixen el pas els cotxes, tot i que no hi haja pas de vianants.
La cultura del menjar és diferent també. Ací prenen el dinar al voltant de la una o les dos i el sopar, que sol ser un menjar de creïlla, verdures i carn, més o menys a les cinc de la vesprada, i per la nit beuen una beguda calenta amb galetes o algun snack a l'hora del te. No utilitzen pràcticament oli i en comptes d'aquest n'utilitzen la mantega.
En Irlanda, el clima és fred i plou quasi cada dia. En octubre ja havíem baixat dels zero graus.
En definitiva, tot i que fa fred, m'agrada aquest petit poble.

9 comentaris:

  1. Sona molt interesant, quan tornes tens que contarnos tot el que t'ha passat a Irlanda. Torna Prompte :D.

    ResponElimina
  2. TORNA YA ET NECESITEM URGENTMENT!!!

    ResponElimina
  3. Torna JA et NECESSITEM urgentment!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Gràcies Pablo per contar-nos la teua experiència allí. També agrairia una fotografia

    ResponElimina
  5. Pablo, mira de corregir les errades que t'he destacat. Els asteriscs indiquen errada de puntuació (o falta o sobra o no està bé).
    El contingut està la mar de bé. Per favor, envia'ns una o dos fotos en la propera entrada! El tema ja el tinc pensat: vull que ens expliques què és un equip de gaèlic i un de hurling. No tardes, plis!!

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...