divendres, 26 d’octubre del 2018

PER QUÈ EL CEL ÉS BLAU


Per què el cel és blau?


La llum del sol està composta per tots els colors de l'arc de sant Martí,* aquesta llum viatja en "ones" llargues i suaus, com les roges,* altres, com les blaves, viatgen en ones més curtes.

Quan la llum arriba al planeta, les ones blaves xoquen amb les molècules de l'atmosfera i és dispersen fent que el sol és veja blau.*

I llavors, per què el cel es veu taronja o roig quan es pon el sol? Es veu així perquè la llum del sol te que passar per més quantitat de molècules atmosfèriques i llavors el blau és dispersa en excés, donant oportunitat a la resta de colors, sobretot el groc el taronja i el roig, a manifestar-se.
Ver las imágenes de origen
BIBLIOGRAFÍA:
https://es.wikipedia.org/wiki/Cielo

1 comentari:

  1. Neus, el títol no ha d'encapçalar el text, només apareix en la finestreta corresponent. Cal corregir les errades de tot tipus i, en particular, la puntuació. L'expressió subratllada revisa-la perquè no s'entén això del "sol" blau. Quant a les fonts, calia consultar-ne tres i donar la data de la consulta.

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...