dimecres, 21 de novembre del 2018

La meua estada a Irlanda (2n capítol)

L'institut en el que estudie es diu St.Colman's College,* i és un institut de xics. En Irlanda els cursos d'institut van de primer a sisé. Jo estic estudiant cinqué, el que correspon a primer de batxillerat. Quan acaben tercer tenen una revàlida,* després quart és un curs de transició en el que no s'estudia quasi, és un curs relaxat; i quan acaben aquest* tenen cinqué i sisé en els que estudien per al "Leaving Cert" que es correspon amb les nostres proves PAU.
A mí no m'agrada la idea de fer una revàlida a tercer, però si tindre un curs sense haver d'estudiar.
Al sistema educatiu irlandés l'esport és part de l'ensenyament i els instituts tenen equips de futbol, hurling, gaèlic, bàsquet... Entrenen després de classe i juguen els partits en horari escolar,* alquil•len un bus entre tots i van al camp, com si fóra una excursió, és a dir* no tenen classe quan tenen partit (un o dos al mes).
Entren a l'institut a les nou menys quart i tenen un pati i una hora per a menjar,* i ixen a les tres i mitja, estan menys temps en classe que en Espanya.
A mi m'agrada més aquest horari, però no la manera de donar classe i estudiar, totalment basada en redaccions i en escriure molt, i poca en pràctica i exercicis.
En definitiva, prefereixo estudiar a Espanya, tot i que hi ha coses millors ací.

Aquesta és una foto de l'institut

6 comentaris:

  1. Un curs sencer sense estudiar sona molt bé.

    Y tu vares entrar en algun club d'esports?

    ResponElimina
  2. Pablo, està molt bé el text quant al contingut. Ara revisa'l i corregeix tot el que t'he indicat. Recorda que els asteriscs volen dir que hi ha alguna cosa malament en la puntuació.
    Fins la pròxima!

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...