divendres, 16 de novembre del 2018

Rosalía

Rosalía


Rosalia Vila, coneguda com a Rosalia, nascuda a Sant Esteve de Sesrovires (Catalunya) és una "cantaora" de flamenc. Ella combina estils moderns com el trap i pop amb un estil flamenc. Ha fet dos discs en solitari, però envoltant-se de professionals que l'han ajudat a realitzar un treball genial. Ella sempre diu que s'ha inspirat en molts cantants flamencs, com El Cigala, Camarón... i moltes cantaores flamenques. Les seues lletres són reivindicatives, feministes, donant poder a la dona, com al seu últim disc "El mal querer", que narra en diverses cançons una història del S. XIV, on una dona és obligada a casar-se amb un home, que la maltracta, i ella convida a reflexionar sobre la forma d'estimar hui en dia i comparar la a la de fa segles i veure el que hem avançat o no.
Jo l'he triada perquè és una persona humil, que ve des de baix, que ha complert el seu somni de ser cantant. Per a mi és una persona amb les idees clares, competent, treballadora. M'agrada la seua personalitat feminista, que no és la típica de tots els cantants, que normalment no procuren donar una imatge similar. També és una músic que no fa la música comercial que tothom fa, i encara així ha aconseguit arribar lluny. La seua manera de compondre també és molt especial i surt dels cànons típics d'harmonies i sons. I per això és una de les meues cantants preferides i una de les persones que també admire molt.
Resultat d'imatges de rosalía

1 comentari:

  1. Guillem, el text està molt bé. Ara ens hem de posar exigents i no publicar cap entrada sense les pautes mínimes: justificació dels renglons, títol al seu lloc i etiqueta amb el nostre. Endavant!

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...