divendres, 26 d’octubre del 2018

Què és la vida?


La Vida és un conjunt de reaccions bioquímiques l'últim resultat de les quals és la reproducció.

Els organismes vius es poden reproduir de dues maneres. De manera sexual, que és quan un mascle i una femella intercanvien el seu ADN, i de manera asexual, que és quan un organisme es reprodueix (en aquest cas "clona") sense modificar el deu ADN. Com quan una estrela de mar perd un braç i es forma una altra estrela de mar.

Però els virus per exemple no són éssers vius, perquè encara que tenen ADN, no tenen un metabolisme per a reproduir-se. Necessiten un organisme viu per a infectar-lo i d'aquesta manera seguir existint.

La vida té dues característiques comunes. Que tots els organismes vius tenen metabolisme, que bàsicament és la utilització de l'energia per a realitzar reaccions bioquímiques, i el creixement o desenvolupament, que és l'evolució.

És a dir, la vida són organismes vius que fan reaccions bioquímiques, ja que tenen metabolisme que els capaciten per a reproduir-se.

Dr. Ana Conesa (Profesora de bioinformàtica de la Universitat de Florida)

1 comentari:

  1. Molt bé, Sergio. Recorda justificar els renglons i afegir alguna refèrència més, ja que l'exercici en demanava tres.

    ResponElimina

La meva biografia lingüística

Quines llengües parles / llegeixes / entens? Per a què les utilitzes? Com i quan les vas aprendre?  En tens el mateix grau de coneixemen...